interdompaneli logo
interdompaneli logo

Pluto podovi po narudžbi i upitu

Pregledajte dekore unutar kategorije.

Kategorija:

Prednosti Pluta

PRIRODNI PROIZVOD
Pluto je potpuno prirodan proizvod koji se dobiva iz kore hrasta plutnjaka, koji je uglavnom porijeklom iz mediteranske regije. Guljenjem kore pluta nije oštećeno niti oboreno stablo. Hrastovi plutnjaci narastu i do 200 godina, pa se hrast plutnjak može guliti i do 20 puta. Naši podovi od pluta većinom su izrađeni od ovog fascinantnog, a u isto vrijeme vrlo svestranog materijala – što ga čini predodređenim za one koji brinu o okolišu i održivosti.

TOPLINSKA IZOLACIJA
Zbog svoje posebne stanične strukture (cca. 40 milijuna stanica po cm³) i ispunjenosti plinom sličnim zraku, pluto posjeduje jedinstvena svojstva, uključujući visoku toplinsku izolaciju. Pluteni podovi stvaraju optimalnu podnu temperaturu tijekom cijele godine – čak i zimi hodanje bosih nogu više ne izaziva hladnoću.

IZDRŽLJIV
Hot-Coating površinska zaštita čini podne obloge od pluta izdržljivima i otpornima na habanje – na taj način se postiže čak klasa 33 u komercijalnom sektoru i klasa 23 u sektoru kućanstva. Zahvaljujući ovom otpornom premazu, pluteni pod zadržava svoju ljepotu dugi niz godina.

SMANJUJE UDARNU BUKU I TRAJNO JE ELASTIČAN
Jednako vrijedna pomena su svojstva pluta za upijanje udarca i zvuka (smanjenje zvuka od udarca od 18 dB) – također zahvaljujući ćelijskoj strukturi saća. Podovi od pluta su trajno elastični: prirodna fleksibilnost daje posebno ugodan osjećaj pri hodu, a također je nježan za gležnjeve.